Ангел Найденов:Държавата не може да бъде майка за едни и мащеха за други

Сеп 25, 2014 Новини БСП 0 1306

Държавата не може да бъде майка за едни и мащеха за други, защото тя в момента е майка за една много малка част от българското население и това са хората, които минават за богати, които са около 5 % от българското общество

Държавата не може да бъде майка за едни и мащеха за други, защото тя в момента е майка за една много малка част от българското население и това са хората, които минават за богати, които са около 5 % от българското общество. Това каза водачът на листата на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов във Варна на среща с обществеността в кв. Младост. Според Найденов ролята на държавата трябва да се промени и БСП е единствената партия, която се отличава от останалите в разбирането си за тази промяна. „Държавата в този момент не проявява необходимата грижа към хора, които са най - засегнати от икономическата криза и тези, които са най - ощетени от живота. Ние искаме да променим това“, категоричен бе Ангел Найденов.  

 Водачът на социалистите в морската столица заяви, че коалицията не обещава чудеса както други политически формации на предстоящите избори, защото според БСП първо трябва да бъдат решени неотложните проблеми. „Първо трябва да осигурим спешни кабинети и съвременни транспортни средства, училищата в малките населени места да придобият статут на защитени, да бъдат осигурени нормални пътища с връзка между различните части на страната“, добави Ангел Найденов.

По думите му държавата трябва не само да се грижи за това да има предприятия и трайни работни места, но тя трябва да осигури основите на достойно съществуване на възрастните хора. „БСП иска държава, в която хората да имат доверие, която да се грижи за хората, а не просто да събира данъци, искаме прозрачно управление“, категоричен бе той.

Осъвременяване на пенсиите, като едновременно с това да действа и т.нар. швейцарско правило, безплатни лекарства и запазване на размера на таксата при общо практикуващите лекари обеща още водачът на листата на социалистите във Варна.