Чавдар Георгиев: БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е коалиция от партии, които защитават социални ценности

Сеп 25, 2014 Новини БСП 0 1058

Водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за 29 МИР- Хасково Чавдар Георгиев се срещна със съмишленици и симпатизанти на партията, които изразиха подкрепата си за кандидат-депутатите от листата

Водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за 29 МИР- Хасково Чавдар Георгиев се срещна със съмишленици и симпатизанти на партията, които изразиха подкрепата си за кандидат-депутатите от листата. „Ние сме за това да се развиват тези сфери от социално-икономическия живот, които пряко касаят правата и интересите на гражданите, а именно: образованието и здравеопазването. Ще направим така, че държавата да има по-голяма роля в тези две сфери – образованието да е достъпно за всички и да е задължително в определени стандарти и размери”, заяви пред присъстващите Чавдар Георгиев. Той продължи, че трябва да има достъпно здравеопазване и осигуряване на медицинска помощ за всеки, дори и в най-отдалечените региони. „Ще въведем планирано разпределение на болничните заведения, а не както е сега - да са концентрирани само в големите градове и хората от малките населени места да нямат достъп до бърза и ефективна медицинска помощ. Например, за пенсионерите ние намалихме таксите за прием при личен лекар на един лев. Единствено и само по време на управлението на БСП пенсиите бяха увеличени, както и детските надбавки. Подпомогнахме и семействата на първокласниците. Никоя друга партия не е правила това за народа си”, подчерта водачът на листата на социалистите.

По думите му БСП е за развитие на икономиката, за реиндустриализация на страната, защото не може да имаме прогрес, не може да имаме увеличаване на социалните разходи, без да има създаден икономически продукт, който да може да бъде преразпределен в полза на социалните разходи. „Затова си поставяме за цели да реиндустриализираме страната, да възвърнем производствата в тези отрасли, в които България имаше завоювани позиции, в които имаше завоювани международни пазари”, каза още Георгиев. Според него държавата трябва да бъде не само регулатор, но и пълноправен собственик и стопанин на част от икономическите субекти.

„Искам да ви уверя, че нашата листа е единна, ние се подкрепяме в постигане на целите, които сме си поставили. Сигурен съм, че с ваша помощ на 5 октомври ще спечели единствената политическа партия в България, която може да промени родината ни към по-добро - БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, заключи Чавдар Георгиев.