Анелия Клисарова и Борислав Гуцанов се срещнаха с лекари от АГ-болница Варна

Сеп 25, 2014 Новини БСП 0 1014

Да бъдат прецизирани нивата на компетентност и издаването на разрешителни за здравна и лечебна дейност - този ангажимент пое проф

Да бъдат прецизирани нивата на компетентност и издаването на разрешителни за здравна и лечебна дейност - този ангажимент пое проф. Анелия Клисарова, кандидат за народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, в разговор с лекари, медицински сестри и акушерки от варненската АГ-болница. „Аз съм безпартиен, но уважавам хората като вас, които винаги ни помагат и продължават да го правят”, обърна се д-р Минков към двамата кандидати за народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Той сподели с тях и притесненията си, свързани с „изтичането” на младите лекари. По негови думи заплатите на медицинските сестри и акушерките трябва да бъдат повишени на около 1000 лева, в противен случай има вероятност АГ-болницата да остане без тях. „Настояваме за справедливо финансиране на клиничните пътеки за АГ-болниците, за да могат българските жени да раждат в нормални условия своите деца и да бъдат лекувани адекватно”, каза още д-р Минков. „Парите, които отпуска държавата за здравеопазване са достатъчни, но считам, че разпределението им е тъмно и неясно, и оттам идват проблемите”, обясни Борислав Гуцанов. По негови думи ако бъдат спрени порочните практики, свързани с обслужване интересите на фармацевтичния бизнес, средствата за здравеопазване ще бъдат достатъчни за повишаване на заплати и закупуване на апаратура. „Моите каузи за Варна са три – изграждане на новото пристанище, преместване на АГ-болницата в двора на окръжна и нова зоологическа градина”, каза кандидатът за народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

По време на срещата стана ясно, че варненската АГ-болница има нужда от нов видеозон и подмяна на дограмата на два от етажите. Колективът на здравното заведение пожела на проф. Анелия Клисарова и Борислав Гуцанов успех в 43-ото Народно събрание и да продължават да работят за Варна и варненци.