Иван Иванов: Ще се боря за повече средства за автомагистрала „Хемус”

Сеп 24, 2014 Новини БСП 0 849

Ще се боря в следващия бюджет да има повече средства за автомагистрала „Хемус”

Ще се боря в следващия бюджет да има повече средства за автомагистрала „Хемус”. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Шумен и областта Иван Иванов по време на срещата му с ръководството на КНСБ – Шумен. Той представи платформата за управление на БСП както на национално, така и на местно ниво. Членовете на изпълнителния съвет на КНСБ – Шумен изразиха своята позиция, според която между програмите на синдиката и тази на коалицията няма голяма разлика. Заедно на срещата с водача на листата бе и председателят на общинския и областнен съвет на БСП – Шумен Тодор Тодоров.

Сред проблемите, поставени на срещата, най-важните бяха осигуряването на средства в бюджета за следващата година, за строителствата на автомагистрала „Хемус”. Ръководството на синдиката изрази притеснението си относно неефективното управление на делегираните бюджети в голяма част от училищата в областта. Друг проблем за тях е мандатността на директорите. Беше поставен и въпросът за изработване на специализиран закон за стачките. каза Иван Иванов. 

Синдикатът на училителите към КНСБ благодари за подкрепата, следствие на която е сключен колективен трудов договор с учителите.