Михаил Миков в Девин: Общинското здравеопазване не може да бъде само пазар и здравни пътеки

Сеп 24, 2014 Новини БСП 0 1946

Михаил Миков и Дора Янкова подариха родопски чай на английския посланик Девин е град с изключителен характер

Михаил Миков и Дора Янкова подариха родопски чай на английския посланик

Девин е град с изключителен характер. Когато дясното управление на ГЕРБ прокарваше политика за закриване на общинските болници, вие с вашия кураж и хъс превърнахте проблема с девинската болница в национален. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков при посещението си в Девин. Той изрази съжаление, че в редица населени места общинските болници са били закрити, въпреки, че на държавата не струва много да ги поддържа. „Тези 10 млн.лв., които в периода 2005-2009г. се отделяха за субсидия, осигуряваха достъп до здравеопазване и в малките населени места. Ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ искаме хората и от малките, и отдалечени населени места да имат достъп до здравеопазване и образование”, каза още Миков. По думите му от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще настояват и в следващия бюджет да има отделени средства за общинските болници. „Щастлив съм да видя, че девинската болница работи и хората са доволни от обслужването. Искам да благодаря на обществеността и лекарите, че отстояваха позицията да имат работеща болница”, каза Миков при срещата си с лекарите от здравното заведение. Той бе категоричен, че общинското здравеопазване има нужда от държавна подкрепа, „то не може да бъде само пазар и здравни пътеки”.

„Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предлага по-справедлива политика към регионите, политика към хората, справедливост по отношение на заплащането на труда. Доказахме това с управлението на кабинета “Орешарски”, каза още лидерът на социалистите. В тази връзка той посочи повишението на пенсиите, доходите, социалните помощи, бонусите към пенсиите, подобряване достъпа до здравеопазване, чрез намаляване на таксата за посещение на лекар от възрастните хора. „Отиваме на изборите със самочувствие от това, което сме свършили. За 25 години ние сме били и на власт, били сме и в опозиция, но винаги БСП, а сега и коалицията, с която се явяваме на изборите, сме имали самочувствието, че най-адекватно представляваме най-голямата част от българските граждани – лява България. Ние от БСП винаги ще бъдем с Девин и Родопите”, категоричен бе Миков.

Председателят на БСП  посети и модерна площадка в Девин, която е била ремонтирана със средства по публичната инвестиционна програма. Миков, заедно с водача на листата на социалистите за област Смолян  Дора Янкова, подариха на английския посланик Джон Алън, който също бе в Девин,  няколко вида родопски чай.