Румен Гечев: България няма да има силна армия, ако няма силна икономика

Сеп 24, 2014 Новини БСП 0 1335

Развитието на българската армия трябва да е обвързано както с дял от БВП, така и въоръжаването да стане на базата на развитието на българската военна индустрия

Развитието на българската армия трябва да е обвързано както с дял от БВП, така и въоръжаването да стане на базата на развитието на българската военна индустрия. Решението на българската армия минава през силна икономика и задължително възраждане на българския военно-промишлен комплекс. Това заяви Румен Гечев, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Плевен, по време на срещата си с избиратели. „Кого трябва да убеждаваме, че ако ние направим втората атомна „Белене”, ако направим „Южен поток”, това ще повиши сигурността на България – енергийна сигурност, икономическа, но най-важното – когато в една страна има атомни централи, когато в нея има важни тръбопроводи, не само ние, а и други страни ще бъдат заинтересовани от сигурността на тази страна“, допълни Гечев.

Ген. Златан Стойков: Ние не трансформираме армията, а съкращаваме и унищожаваме

„Наблюдавайки събитията, които се случват в нашата страна и вместо да вървим по европейския път, да живеем в една правова и демократична държава, ние през последните години се нагледахме на митинги, на обсада на парламента, на новопоявили се политици, които освен собствения си интерес, не ги е грижа за интереса на хората и армията. Много пъти съм казвал, че ние не трансформирахме армията, а под думата трансформация ние съкращавахме и унищожавахме“, заяви ген. Златан Стойков, кандидат за народен представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 23 МИР София. Той каза, че приема платформата на коалицията, защото в нея основно се залага на социалната политика, а тя е тази политика, в която е дълбоко убеден, че до някаква степен разрешава социално-икономическите проблеми на хората. „Освен това в тази платформа са дадени 12 червени направления или 12 червени линии. Тези 12 червени линии за всеки бивш военнослужещ, който се е занимавал със строителството на армията, вижда че до голяма степен от тях зависи сигурността и отбраната на страната. Друго, което си поставям за цел, е колкото се може да допринеса със своя опит, със своя труд, и дано един път завинаги този парламент проработи, да се сложи край на съкращенията в армията, да се стабилизира офицерството, да се приеме една програма“, заключи ген. Стойков.