Жителите на с. Анево благодариха на Галин Дурев за помощта при завършване на водния цикъл

Сеп 23, 2014 Новини БСП 0 969

Галин Дурев, който е втори в листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив, бе специален гост на празника на плодородието в с

Галин Дурев, който е втори в листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив, бе специален гост на празника на плодородието в с. Анево, община Сопот.   В селото, прочуло се  с броя на чешмите в него, той, заедно с водача на листата Димитър Дъбов и  кандидатите Атанас Тумбалев, Пламен Славов и Ангел Чакъров присъстваха на освещаването на реконструираната Лилова чешма.

„Преди 180 години жителите на Анево са се заселили тук, точно заради  водата”, коментира Галин Дурев, който е родом от Сопот и е изборът на жителите от Подбалкана да е техен представител в листата  на левицата.

„Радвам се, че днес тук, на това тържество е  Галин Дурев, на чиято помощ дължим реализацията на окончателния етап на водния цикъл на  Анево”, така кметът  Николай Николов  изказа своята и на жителите на селото благодарност.

„Анево има нужда от нова мултифункционална сграда и  в такава  може да стане сградата на старото училище, която от години стои полуразрушена. В нея могат да се помещават кметство, здравна служба, дневен център за възрастните хора и  се ангажирам, заедно със съветниците от БСП в община Сопот да търсим възможност със средства от оперативните програми, както и от други финансиращи институции да го реализираме”, ангажира се  Галин Дурев.