Учредиха младежки клуб на БСП в Шивачево

Сеп 22, 2014 Новини БСП 0 1229

Първият в листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Сливенски избирателен район  Таско Ерменков присъства на учредяването на младежки клуб към БСП в град Шивачево

Първият в листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Сливенски избирателен район  Таско Ерменков присъства на учредяването на младежки клуб към БСП в град Шивачево. Гости бяха и кандидатите от листата на левицата Ваня Колева, Любомир Леонов, д-р Павлета Генчева и председателят на младежкото обединение на социалистите в Сливен Стефан Щилиянов.

За председател на поредния нов младежки клуб на БСП в страната бе избран  компютърният специалист Даниел Бойчев, на 27 години. Той сподели,  че идеята за младежка организация е обсъждана доста време и благодари на своите съмишленици за подкрепата за осъществяването й и гласуваното му доверие.

Водачът на листата на левицата в Сливен Таско Ерменков заяви, че ако БСП има някакво бъдеще, то това са младите хора. „Повечето млади гравитират около лявата идея - идеята за справедливост и  свобода, но за съжаление трудно ни припознават. В ГЕРБ младите отиват с користни цели - да им се намери работа, позиции, докато в БСП младите идват с вярата в лявата идея", каза още той.

Стефан Щилиянов сподели, че младежката организация в Шивачево е шестата в област Сливен и се надява до края на неговия председателски мандат да станат поне 10. 

Първата инициатива на новоучредения клуб бе отдаване на почит пред паметника-костница на загиналите антифашисти от Шивачево. Да освежат паметника и да се монтира осветление на мястото си поставиха задача младите социалисти. Таско Ерменков подкрепи идеята им и обеща съдействие. „Това е паметник на хората, които ни показаха в каква България можем да живеем – на промишлеността и развитието”, коментира Ерменков.

В последваща среща и с други жители на Шивачево Таско Ерменков сподели факта,  че  БСП прави кампания сред хората, без големи концерти. „Докато в БСП има млади хора, ние имаме надежда за бъдещето. „Каквото се опитваме да правим, е за тях, младите”, каза още Ерменков и открои две лични каузи, ако му бъде гласувано доверие да представлява избирателите от Сливенски регион в следващия парламент – реформа в съдебната система и възможност да бъде отзоваван депутат, ако избирателите му решат така.