Таско Ерменков в с. Боринци: Ще решаваме заедно проблемите

Сеп 21, 2014 Новини БСП 0 1110

Дошъл съм тук, за да се запознаем, да чуя какво ви вълнува, какви са проблемите ви и да ги решаваме заедно с местната власт

Дошъл съм тук, за да се запознаем, да чуя какво ви вълнува, какви са проблемите ви и да ги решаваме заедно с местната власт. Съдете ни според делата, както е записано в Библията.  Това заяви Таско Ерменков, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Сливенски избирателен район,   който бе гост на събора в село Боринци, община Котел. Макар и да го посрещнаха за събора, откровеното отношение на госта ги подтикна да му споделят проблемите си. Домакините  започнаха с това, че  през лятото се препитават с бране на билки и гъби, но през зимата положението е страшно и определят селото си като забравено от Бога. Друг проблем е отсечката към с. Зайчаре, където пътят е лош. Жителите се оплакаха се, че автобуси в селото минават 2 пъти седмично, а през зимата се случва по 2-3 дни да няма хляб, заради затворените пътища. „Случвало се е по цяла седмица домакинствата да са без ток. Училищният автобус, който извозва децата до съседно село, много често се разваля“, споделиха те на Таско Ерменков.

Живеещите в Боринци се обявиха за  промяна в закона, която да дава възможност кметските наместници да бъдат предлагани и одобрявани от самите жители на селата, а не да бъдат назначавани от кмета, въпреки че местните не ги одобряват.

По-рано през деня Таско Ерменков се срещна в Нова Загора с колегите си от листата доц. Димитър Динев и Пепа Беева.