Георги Търновалийски: ГЕРБ се готви да управлява с ДПС, което означава страх, реваншизъм и конфронтация

Сеп 17, 2014 Новини БСП 0 968

  ГЕРБ се готви да управлява в таен съюз с ДПС, което означава страх, реваншизъм и конфронтация

 
ГЕРБ се готви да управлява в таен съюз с ДПС, което означава страх, реваншизъм и конфронтация. Това заяви Георги Търновалийски, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Пловдив пред избиратели. Той и лидерът на социалистите в града и областта Георги Гергов разговаряха с избиратели днес за доходи, цена на тока и редица други теми. „Само №22 в бюлетината дава сигурност и справедливост в държавата”, допълни Гергов. 
 
Пред избирателите Георги Търновалийски увери, че приоритетите на БСП си остават работеща икономика и социална политика. „Ликвидна криза у нас няма и подобни твърдения са елементарни и смешни. За една година показахме как бизнесът може да работи спокойно, да създава работни места, а плащанията да бъдат размразени”, посочи той. Търновалийски припомни и факта, че цената на тока беше дори намалена с 5%. „Очевидни са действията на служебния кабинет, който подготвя бъдещото увеличение на електроенергията”, подчерта той пред избирателите. Те от своя страна възроптаха и заявиха, че в България не се защитават интересите на българските граждани, а интересите на монополите и на компаниите, приближени до президента и до ГЕРБ.
 
Според Търновалийски за България е важно да се развива ядрената енергетика, да се реализира мащабния проект „Южен поток”, а също да заработи и АЕЦ „Белене”. Той предупреди, че осъществяването на тези проекти със стратегическо значение за икономическия растеж, зависи от резултатите на изборите на 5 октомври.