Рокери се състезаваха с Таско Ерменков; приемат кандидат-депутата в редиците си

Сеп 14, 2014 Новини БСП 0 1210

  В „Ти” формат, както е при рокерите, премина срещата на водача на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Сливенски регион  Таско  Ерменков, поканен от членовете на местния мото клуб „Войводите”

 
В „Ти” формат, както е при рокерите, премина срещата на водача на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Сливенски регион  Таско  Ерменков, поканен от членовете на местния мото клуб „Войводите”.  На път за събор в Биково по покана на рокери от друг местен клуб те обсъдиха проблема с толерантността на пътя, където основните рискови фактори са превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, неправилни маневри, управление от неправоспособни и употребили алкохол. Всички се обединиха
около извода, че избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водачите. Да прецениш правилната дистанция, мощността на машината пред теб или следваща те по пътя,  е част от умението да бъдеш на колела, но в голяма степен и  отговорност  за нашите спътници",сподели с рокерите Таско Ерменков, който от доста години също е любител на моторите,  високите скорости, но и застъпник на разумното каране. Толерантността на пътя трябва да е не само законово понятие, бяха убедени всички на срещата." А рок музиката и бирата също трябва да са в разумни
количества", припомни отново Ерменков.
 
Ивайло от клуб „Войводите” предложи на следващо събиране да се разгледа молбата на Ерменков за членство в клуба, която днес бе оповестена неофициално. Като първа проверка, местните направиха мини състезание с участието на Таско Ерменков, измериха мощността на машините  и обмениха впечатления от екипите, подготовката и двигателите. Имате добър моторен парк, призна Ерменков, който често вдига скорост и със софийски рокери.
 
Създаден преди повече от пет години, клуб „Войводите” събира 20-ина човека на различна възраст. Днес най-младия рокер бе 2-годишния Гого, който дойде с баща си на поредния си събор. Тук бе и 12-годишният Димитър, заедно с мъже в кожени екипи и каски, достолепно прехвърлили 50-те. В момента няма дамско присъствие, с леко съжаление споделиха „Войводите”. Те споделиха с Таско Ерменков, че все още нямат клуб и се поинтересуваха как той би съдействал за помещение за срещи и събрания.
 
Васко, който е в клуба от неговото създаване, изрази мнение, че и тук може да има събор и да се открие сезон.  Рокерите обмислят евентуално празнична проява за празника на Сливен – инициатива, която Таско Ерменков прие с въодушевление и си пожелаха хубаво време.