Обединението на жените - социалистки в БСП проведе обучителен семинар

Сеп 13, 2014 Новини БСП 0 870

Обединението на жените-социалистки в БСП проведе семинар на тема „Жените в кампанията за предсрочните парламентарни избори 2014 г

Обединението на жените-социалистки в БСП проведе семинар на тема „Жените в кампанията за предсрочните парламентарни избори 2014 г.” Във форума се включиха представителки на областите Перник, София-град и София-област. Той се състоя от 10 до 15 ч., в сградата на Националния съвет на БСП и се ръководи от председателя на Националния съвет на „Обединението на жените-социалистки” и Секретар на НС на БСП, Катя Николова. Модератор на обучението беше д-р Любка Игнатова, която е Секретар на Оперативното бюро на Обединението. 

Лектори бяха доц. д-р Лиляна Канева, директор на „Центъра за Исторически и Политологически изследвания” към НС на БСП, която представи пред дамите примери за успешна организация и планиране на предизборна кампания. Румяна Сидерова, член на Централната Избирателна Комисия, запозна присъстващите с Изборното законодателство и основно с промените в Изборния кодекс, както и с преференциалния вот. 
Дамите, председателки на Областните или на Общински клубове на Обединението, се включиха в ролева игра, като представиха своите основни послания в предизборната кампания. Те се обединиха около думите на Катя Николова, че обстановката в горещата фаза на кампанията е изключително тежка, особено поради действията на служебния кабинет и системните уволнения на служители на всички административни нива. Поради тази причина, те подчертаха, че е необходимо да се търсят подходи, с които да бъдат мотивирани нашите избиратели и симпатизанти и да бъдат привлечени гласовете на гражданите, които до момента не заявяват желание да гласуват. Основна заплаха остава, според социалистките „търговията с гласове”, на която порочна практика от миналото е необходимо всички ние, остро да се противопоставим, казаха още те. И накрая - дамите си пожелаха успех в предизборната битка!