Ангел Найденов: Това, което в момента можем да направим във Варна, е да устоим стартирането на проекта за новото пристанище

Сеп 12, 2014 Новини БСП 0 1115

Oсновният стремеж на Коалиция „БСП лява България” на предстоящите избори е победата, но в никакъв случай не трябва да се разчита на коалиция на всяка цена в рамките на следващото правителство 

Oсновният стремеж на Коалиция „БСП лява България” на предстоящите избори е победата, но в никакъв случай не трябва да се разчита на коалиция на всяка цена в рамките на следващото правителство . Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за област Варна Ангел Найденов на среща с членове и симпатизанти на партията в кв. „Владислав Варненчик”. Той допълни, че БСП няма да влиза в коалиции на базата на компромиси, които са незащитими.

Относно програмата на коалицията Найденов заяви, че на първо място стои промяната в данъчното облагане на доходите на физическите лица и въвеждането на прогресивния данък. Като следващ приоритет той посочи насочването на държавни средства към държавните и общински образователни заведения. Според Найденов трябва да се засили и ролята на държавата в регулирането на процесите в здравеопазването, включително да бъде осигурен достъп до системата във всички райони в страната.

„Ние сме за продължаването на проекта „Южен поток“, развитието на енергетиката и създаването на нови, модерни производства за развитието на икономиката в страната“, каза водачът на социалистите във Варна по темата енергетика.

         Найденов беше категоричен и по отношение на по-нататъшни санкции срещу Русия. „Ние сме против разширяване на санкциите срещу Русия и сме единствените, които са го записали в своята предизборна платформа ясно и еднозначно“, заключи той.

 

        "Това, което в момента можем да направим във Варна, е да устоим стартирането на проекта за новото пристанище", посочи в изказването си пред симпатизантите третият в листата на левицата за Варна Борислав Гуцанов. Според него над 1300 са новите работни места, които могат да бъдат разкрити в рамките на проекта за ново пристанище в морския град.