Димитър Дъбов: Ние няма да отстъпим от своите ангажименти

Сеп 11, 2014 Новини БСП 0 1014

Ние, БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, искаме силна държава - такава, която може правилно да прецени нуждите на обикновения човек в селото, в малкия град, в големия град

Ние, БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, искаме силна държава - такава, която може правилно да прецени нуждите на обикновения човек в селото, в малкия град, в големия град. Ние няма да отстъпим от социалната  политика, която водихме през мандата. Това заяви на среща с жителите на пловдивското село Първенец Димитър Дъбов, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пловдив.  „Ние ще продължим да работим за увеличаване  на социалните плащания- месечните детски добавки, еднократната помощ при бременност и при раждане.  Ще отстояваме да се проведе пенсионна реформа, която да позволи ежегодно увеличение на пенсиите”, каза Димитър Дъбов и допълни, че ангажиментите на левицата винаги са били свързани с това да се осигури достоен живот за всички.

Той заяви, че жителите  са протестирали срещу готвената административна реформа от ГЕРБ, според която общини като Родопи трябва да бъдат закрити.  Дъбов подчерта, че през изминалата година БСП е  стартирала програма, която е обърната точно към малките населени места, към общините, така че  да се създадат условия хората да останат в тях. Той допълни, че социалистите ще продължат с публичната инвестиционна програма за развитие на регионите и основен техен ангажимент ще са и инвестициите във водоснабдяването и канализациите на населените места.  „Ангажираме се и да проведем национална политика със средства от републиканския бюджет и проектно финансиране за общинската пътна мрежа. Програмата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ с номер 22 в бюлетината е насочена  към всеки човек, към всеки, който иска достоен живот”, заключи Димитър Дъбов.

В продължилата повече от два часа дискусия участие взеха и кандидатите на левицата от община Родопи – Еленонора Иванова, захари Христов и Боряна Бръзкова. Към тях  се присъедини и Явор Гечев,  с когото земеделските стопани обсъдиха  подкрепата  на малките и средни производители и кооперациите.