Михаил Миков: Служебното правителството показа, че апокалиптичните рисунки не са верни

Сеп 11, 2014 Новини БСП 0 1983

Решението на служебното правителство да бъдат финансирани със 750 мил

Решението на служебното правителство да бъдат финансирани със 750 мил. лева проекти по програмите „Околна среда“ и „Регионално развитие“ е едно категорично доказателство, че апокалиптичните рисунки на финансова буря, на финансов апокалипсис, не са верни. Показва и че това правителство иска да финансира проекти, които бяха спрени от Европейската комисия. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков за медиите в Бургас. Той подчерта, че това са проекти, проверявани през периоди 2012 година и при които са констатирани нередности най – вече в обществените поръчки, които налагат корекции. „Всички данъкоплатци сега ще трябва да платят цената на тези проведени обществени поръчки, предимно в общини управлявани от ГЕРБ. И община Бургас е една от тях”, категоричен бе Миков. Той поясни, че става въпрос за промени на условията, скъсяване на сроковете и неконкурентно провеждане на обществените поръчки. „Нека цялата истина да бъде извадена и настоявам правителството да излезе и да каже кои са точно тези проекти” , каза още Миков и попита по каква причина българският данъкоплатец ще трябва да покрие корекциите, които са наложени по тези проекти. Той изрази надежда, че ще има и широк публичен коментар по тези въпроси.

 ГЕРБ трябва да знаят, че всичко трябва да се дозира, дори и политическият PR

По повод на поведението на народните представители от ГЕРБ през последните няколко дни, Миков коментира: „Надявам се по някое време ГЕРБ да се върнат в кампанията, а не да се оправдават после с лошите си резултати, че са били с ботушите в калта. Хубаво е да се помага, но да не е показно”. Председателят на БСП подчерта, че трябва да се дозира всяко нещо, в това число и политическият ПР. Според него не политическите послания и разговори ще бъдат доминантни по време на настоящата предизборна кампания.

„За пръв път имаме три последователни избора в такъв кратък срок. Хората са уморени. И това води до политическа апатия.  Но те трябва да следят за последователността в действията на политиците“, заяви председателят на БСП. Той изрази своята надежда, че лявото мислене и очакване ще се превърне в доверие в правителство на Коалиция „БСП лява България“.