Агенция за северозападния регион предвижда БСП, ако получи доверието на хората

Сеп 11, 2014 Новини БСП 0 1177

Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ откри предизборната си кампания в Монтана

Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ откри предизборната си кампания в Монтана. Залата на Младежкия дом в града трудно побра желаещите да видят кандидатите на социалистите и партньорите им за депутати.

Общинският лидер на БСП в Монтана Камелия Трифонова заяви, че преди малко повече от година правителството, съставено с мандата на БСП, е въвело друг стил на управление и е поело в посока социална ангажираност към хората, коректност към бизнеса и близко партньорство с общините. За една година са въведени много социални придобивки за хората, доходите са увеличени леко, а поскъпването на тока е спряно. „На изборите за европейски парламент БСП стана първа сила в област Монтана, амбицирани сме и сега да повторим и подобрим нашия резултат“, обяви Трифонова.

Водачът на листата д-р Емил Райнов заяви, че за него е чест да е първи сред отбор от достойни и умни хора,  които знаят как да помогнат на региона, за да излезе от сегашното си незавидно положение. „За да успеем обаче ни трябва силна подкрепа от хората на област Монтана“. Нека 5 октомври 2014 година бъде нашият девети септември“, обяви д-р Райнов. Той припомни, че за една година в управлението правителството на Пламен Орешарски, съставено с мандата на БСП, е вдигнало минималната работна заплата, повишило е размера на помощите за деца и майки, на помощите за първокласници, намалило е таксата за посещение на пенсионери при личен лекар, увеличило е с малко пенсиите, осигурило е коледни и великденски добавки за работещи и пенсионери. „Сега отново отиваме на избори с надеждата, че ще получим повече от досегашните 84 депутатски мандата и ще успеем да реализираме идеите си за достоен живот на хората в България и в северозападния регион“, обави д-р Райнов. Той обеща, че ако БСП получи доверието на хората, ще бъде разкрита специална агенция за северозападния регион. „Само със специално отношение на централната власт към региона може да се преодолее неговата изостаналост, в сравнение с останалите области на страната“, заяви Емил Райнов.

Младият социалист Страшимир Прашанов, който наскоро е получил своята партийна книжка, че е вярно- заплатите са малки, че работа се намира трудно, че апашите са много, но хората от листата на БСП имат силата и знанието да променят нещата. „Заради това оставам ивярвам, че БСП се грижи за хората и ще успее“, обяви Прашанов.