Мая Манолова: Само програма за космически изследвания не е направил Близнашки

Сеп 10, 2014 Новини БСП 0 1107

На тези избори аферата ще се казва Близнашки

На тези избори аферата ще се казва Близнашки. Това правителство извършва предизборната агитация на ГЕРБ, защото продължава да прави неща, които не са характерни за едно служебно правителство - продължава да подменя кадри с такива на ГЕРБ. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Кюстендил Мая Манолова в ефира на БТВ. В тази връзка тя допълни, че само днес са били сменени седем областни управители. „Правителството на Близнашки направи какво ли не. Само програма за космически изследвания не е започнало”, каза още Манолова. По думите й Близнашки е политически агитатор на ГЕРБ, който не организира честни избори, а прави политическа агитация. Според нея по този начин Борисов влиза във властта, без да е спечелил избори. „Това е голямата ми тревога за предстоящия вот”, каза още тя.

На въпрос за т.нар. „Костинбродска афера” и дали е била информирана от зам.-председателя на ДАНС Мая Манолова бе категорична, че изобщо не познава въпросния господин. „Да се твърдят подобни неща е абсурдно. Ако имаше изтичане на информация от ДАНС, то това се случи не преди, а след случая”, обясни тя. 

Манолова припомни и, че тогава нейните данни са били пуснати в интернет и тя е била подложена на терор. „Важното е, че тези над 480 хиляди бюлетини не можаха да влязат в употреба. Печатница „Мултипринт, собственост на общински съветник от ГЕРБ, печата бюлетини и на президентските избори и имаше огромно количество бюлетини. Тогава бе ясно, че след като тя бе избрана отново да печата бюлетини за парламентарните избори, очевидно бе, че случаят ще се повтори”, допълни водачът на листата на социалистите в Кюстендил. Тя подчерта, че направените законодателни промени  бюлетините сега се печатат в печатницата на БНБ. „По-важното обаче е, че благодарение на моя сигнал въпросните бюлетини не успяха да изпълнят предназначението си”, заключи тя.