Кристиан Вигенин: Левите формации в България са отново заедно в името на една социална и справедлива държава

Сеп 10, 2014 Новини БСП 0 960

Днес ние искаме силна държава в помощ на гражданите, институции в услуга на хората и развита социална политика, която осигурява повече от високи доходи, пенсии и обезщетения”, посочи Вигенин и допълни, че е необходима активна социална политика, която създава заетост, стимулира младите хора да се образоват и да са предприемчиви Това заяви водачът на листата на „БСП Лява България“ Кристиан Вигенин на среща с членове и симпатизанти на БСП в Гоце Делчев

Днес ние искаме силна държава в помощ на гражданите, институции в услуга на хората и развита социална политика, която осигурява повече от високи доходи, пенсии и обезщетения”, посочи Вигенин и допълни, че е необходима активна социална политика, която създава заетост, стимулира младите хора да се образоват и да са предприемчиви Това заяви водачът на листата на „БСП Лява България“ Кристиан Вигенин на среща с членове и симпатизанти на БСП в Гоце Делчев. По думите му през изминалата година БСП е била в една много сложна коалиция, в която се  е наложило да прави компромиси, но въпреки това социалистите са показали, че изпълняват своите обещания. „Сега е времето да получим доверието на повече хора, за да направим следващата крачка за една силна лява България. Готови сме да работим с други партии, които приемат 12-те основни теми, по които не можем да правим компромиси”, каза още Вигенин. Като основни въпроси той посочи преминаването към прогресивно облагане на доходите, държавна подкрепа за училищата, по-добро здравеопазване, реиндустриализация на страната, развитие на ядрената енергетика, недопускане на добив на шистов газ и недопускане на облекчени правила за разпространяване на генномодифицирани продукти.
 
В срещата участваха кандидатите за депутати от коалицията Спас Панчев, Богдан Боцев, Магдалена Пиринска, Димитър Балтаджиев, Младен Пачeджиев, Ангел Камбуров и Юсуф Чаушев. Спестените от откриването на кампанията средства ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията.
 
Преди това водачът на листата проведе срещна с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, с когото провериха напредъка по строителството на финансираната от правителството на Пламен Орешарски спортна зала и посетиха тренировка на местния футболен отбор "Пирин". Заедно с десетки симпатизанти на лявата идея Вигенин участва в честването на 70-годишнината от 9-ти септември, като поднесе цветя на Братската могила.
 
Членове и симпатизанти на "БСП лява България" почетоха историческата дата и на Братската могила в Благоевград. Сред присъстващите бяха кандидатите за депутати д-р Владимир Пандев и Емил Костадинов. Цветя поднесоха и партизаните Мария Хаджииванова, Недялка Христова и Ангел Беличинов, генерал Любен Петров, председателят на БАС Васил Георгиев, общински съветници и роднини на загиналите партизани.