Ангел Найденов: Предишното правителство осигури за Варна 50 млн. лева

Сеп 10, 2014 Новини БСП 0 1234

В рамките на 14 месеца, със съдействието на правителството на Пламен Орешарски и на ПГ на Коалиция за България, за Варна бяха осигурени 50 млн

В рамките на 14 месеца, със съдействието на правителството на Пламен Орешарски и на ПГ на Коалиция за България, за Варна бяха осигурени 50 млн. лева – 15 за проектиране на новото пристанището, 4.5 млн.лв. за ремонт на ДКС, 30 млн. лв. за изграждане на нова съдебна плата. Това каза водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Варна Ангел Найденов по време на предизборната дискусия в предаването „Тази сутрин” по БТВ в морския град. Той добави, че и много предприятия на територията на Варна са били подпомогнати, като даде за пример търговското дружество „Флотски арсенал”, в рамките на Министерството на отбраната, на което е осигурена работа до края на 2015 г., а разкритите работни места са над 1000.

Найденов коментира и реакцията на правителството след бедствието в кв. „Аспарухово” на 19 юни. Той бе категоричен, че армията първа се е отзовала на необходимостта от оказване на помощ. „Аз и няколко кандидати за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ лично посетихме вчера „Аспарухово”, допълни Найденов и поясни, че към настоящия момент там не се прави нищо от това, което е било обещано от държавата и общината. "Нищо, по отношение на деретата, които са основната причина за разрушаването на къщите и за жертвите. Все още няма включени ток и вода – три месеца след като тези хора са пострадали”, заяви Ангел Найденов. Той припомни, че по инициатива на ПГ на КБ в последните дни на парламента са гласувани 50 млн. лева за обезщетения за всички пострадали от бедствията в България, в това число и за Варна. Водачът на листата на социалистите в Трети Варненски МИР посочи, че за да има истински работеща и полезна Гражданска защита, тя трябва да бъде обединена в агенция, с ясна структура, ресурс и капацитет.

На въпрос за възможна коалиция между БСП и ДПС, Найденов отговори: ”имаме посочени ясно 12 червени разделителни линии. Който ги подкрепя, можем да седнем и да говорим”.

В рамките на политическата дискусия Ангел Найденов разясни и приоритетите  на кандидатите за народни представители от варненската листа. Като такива той посочи развитието на морския бранш и на корабостроителната индустрия, реализиране на проекта за ново пристанище, подобряване на инфраструктурата, изграждане на втори Аспарухов мост, свързан с АМ „Черно Море”, както и довършване на магистрала Хемус и изграждането на факултета по Фармация към Медицинския университет.