Румен Гечев: Искаме победа, за да реализираме мащабните проекти

Сеп 09, 2014 Новини БСП 0 885

На тези избори ние ще се борим за победа и заедно с нашите коалиционни партньори ще направим всичко възможно да реализираме крупни национални проекти като „Южен поток”, АЕЦ „Белене”, АМ „Хемус”, които са полезни за страната и хората

На тези избори ние ще се борим за победа и заедно с нашите коалиционни партньори ще направим всичко възможно да реализираме крупни национални проекти като „Южен поток”, АЕЦ „Белене”, АМ „Хемус”, които са полезни за страната и хората. Това заяви Румен Гечев,  водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Плевен в ефира на БТВ. Той бе категоричен, че националните проекти, важни за регионите, не трябва да се узурпират от една партия. Според него управляващите трябва да решат няколко неща, като едното от тях е да се защитят интересите на българските производители.

Проблемите на Плевен са проблеми на цялата държава, които ние можем да решим

„Плевен е един от най-хубавите градове в България. Не само защото това е моят роден край. Аз разбирам проблемите тук. Проблемите на Плевен са проблемите и на цялата държава, които основно са свързани с инвестиции. В програмата ни ние предлагаме решение на този проблем и решението е свързано с увеличение на инвестициите, които са най-добрата социална програма”, категоричен бе Румен Гечев. По думите му българските политици могат да се обединят около някои основни за държавата приоритети. „Можем да се обединим и да работят заедно за реализирането им, като „Южен поток”, АЕЦ „Белене” и редица други. 

ГЕРБ вкараха в мрежата прекалено много ВЕИ, които са причина за искането за увеличение в цената на тока

На въпрос за евентуалното увеличение на цената на тока, Румен Гечев бе категоричен, че тя в цял свят се увеличава. „Но по време на нашето управление ние постигнахме успех с това да задържим цената му. Нека не забравяме, че ГЕРБ по време на тяхното управление подписаха договори с прекалено много представители на ВЕИ централи, чиято електроенергия знаем, че е много по-скъпа от другите видове, и това е една от основните причини цената на електричеството сега да се наложи да се вдига с толкова големи цифри", каза още Гечев.