Ангел Найденов: Ще върнем доверието на избирателите с почтеност и непосредствен диалог

Сеп 08, 2014 Новини БСП 0 1270

„Посланието на БСП за Варна звучи по следния начин – работеща икономика, модерен и чист град, истинска морска столица”, заяви Ангел Найденов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 3 Варненски МИР при откриването на първата мобилна приемна на Коалицията в морския град

„Посланието на БСП за Варна звучи по следния начин – работеща икономика, модерен и чист град, истинска морска столица”, заяви Ангел Найденов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 3 Варненски МИР при откриването на първата мобилна приемна на Коалицията в морския град. Той очерта основните ангажименти, които поемат варненските кандидати за народни представители за развитието на морския бранш, корабостроенето и кораборемонта. „Наш приоритет е строителството на нови патрулни кораби, които ще са за нуждите на Военноморските сили. Те могат да бъдат строени във Варненската корабостроителница, което ще създаде повече от 600 нови работни места”, допълни Найденов. „Ще върнем доверието на избирателите с почтеност и с непосредствен диалог. Ще успеем тогава, когато убедим хората, че всички усилия, които полагаме са насочени към търсене и решаване на проблемите, с които те се сблъскват в ежедневието”, посочи той.

„Проектът за Закон за средното образование е готов и искаме да бъде внесен още през първия месец от работа на навия парламент, за да бъде широко обсъждан. В него има съвсем нова глава за това как да се развиват педагогическите кадри”, каза кандидатът за народен представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Варна и министър на образованието в правителството на Пламен Орешарски, Анелия Клисарова. По нейните думие основният фактор за качествено образование е личността, която води децата напред и за това се взимат сериозни мерки за образованието и квалификацията на учителите.  “Всички обещания от предизборната ни кампания, свързани с подобряването на образователната система, могат да бъдат изпълнени”, категорична беше Клисарова. 

„Във Варна се концентрират едни от основните политически лидери в държавата. Това е нормално, защото Варна може да е вторият по големина град, но не е втори по значение. Естествено е тук да се проведе такава сериозна битка на опонентите за вижданията, за развитието на града и държавата”, коментира кандидатът за народен представител от листата на Трети Варненски МИР, Борислав Гуцанов. Той определи като безумие действията на служебния министър Николина Ангелкова за спиране на проекта за пристанище – Варна и не скри надеждата си, че решението ще бъде отменено. „Няма друг проект, чрез който да бъдат инвестирани средства в държавата и града, да се открият повече работни места и едновременно да се развият две индустрии – морската и туристическата”, обясни Гуцанов. 

Коалиция „БСП лява България” отвори мобилни приемни във всички райони на Варна. Първата от тях започна да посреща варненци в понеделник сутринта на входа на Морската градина. Десетки хора се спряха да говорят с кандидатите на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, които ги запознаха с програмата и приоритетите, по които коалицията ще работи в следващия мандат. На откриването на шатрата присъстваха водачът на листата на 3 Варненски МИР Ангел Найденов, вторият – проф. д-р Анелия Клисарова, Борислав Гуцанов, Красимир Янков, вицеадмирал Петър Петров, Георги Андреев, Христо Боев и Даниела Йорданова.

Мобилната шатра ще приема граждани всеки ден от 9.00 до 21.00 часа до 3 октомври. Тази вечер информационни шатри на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще бъдат отворени в петте района на Варна. В „Одесос” тя ще бъде разположена в градинката на „Севастопол”, в „Младост” - пред супермаркет „Мартини”, в район „Владислав Варненчик” – в градинката пред ОББ и в „Аспарухово” - между поликлиниката и читалище „Просвета”.