Атанас Зафиров помогна на бедстващите в квартал "Победа"

Сеп 08, 2014 Новини БСП 0 701

Членове на БСП и симпатизанти на левицата изпълниха снощи салона на читалище „Христо Ботев“ във Вършец, за да отбележат 70-годишнината от победата на фашизма на 9 спетмеври 1944 година

Членове на БСП и симпатизанти на левицата изпълниха снощи салона на читалище „Христо Ботев“ във Вършец, за да отбележат 70-годишнината от победата на фашизма на 9 спетмеври 1944 година.

Лидерът на БСП в общината Оля Яничкова отбеляза, че 9 спетември 1944 година е връх на борбата на българския народ за свобода, справедливост и достоен живот. Бившият лидер на социалистите в курортната община и бивш кмет на Вършец Антон Матеев припомни, че по времето на социализма България е била сред първите 20 страни в света по икономическо развитие, стандарт на живот и продължителност на живота.

На срещата бе представена листата на колиция „БСП лява България“ за област Монтана, с която социалистите от региона ще се явят на парламентарните избори на 5 октомври тази година. Водачът на листата д-р Емил Райнов, който е бивш директор на Националната здравно-осигурителна каса и бивш заместник министър на здравеопазването, заяви, че по време на едногодишното управление на последното правителство, съставено с мандата на БСП, са повишени пенсиите, дадени са коледни и великденски добавки на пенсионери и работещи, увеличени са помощитне за майчинство и за първокласници, намалена е таксата за пенсионери за посещение при личен лекар, цената на тока не е повишавана. Райнов заяви: „ако бяхме изкарали целия мандат от 4 години, щяхме да изпълним и останалите предизборни обещания, но 84 депутати са недостатъчни за да реализираме идеите си“. Той коментира, че отново се налагат избори заради липсата на достатъчно мнозинство, което да гарантира изпълнение на социалните обещания на БСП и нейните съюзници от левицата. Райнов каза, че БСП ще води позитивна кампания и ще разчита на срещи с хората, а не на шумни и скъпи изяви като тези на ГЕРБ  в зала „Армеец“.

Кандидат-депутатът Илиян Тимчев заяви, че ако отново бъде избран за депутат, ще се бори за построяване на втората атомна електроцентрала в Белене и за газапровода Южен Поток. Той припомни, че по време на правителството на БСП и ДПС северозападния регион беше включен в споразумението за партньорство с ЕС.

Кандидатът за депутат Руси Статков заяви, че ще се бори за създаване на Държавна агенция за севоразападна България, чието седалище да е в Монтана.

Честването завърши с концерт от песни и стихове, посветени на борбата на българския народ за справедливост.