Драгомир Стойнев изпраща помощ в Опан

Сеп 07, 2014 Новини БСП 0 1268

Кандидатът от листата на „БСП лява България” за Стара Загора Драгомир Стойнев изпраща 300 литра минерална вода и 300 хляба на бедстващите села от Община Опан

Кандидатът от листата на „БСП лява България” за Стара Загора Драгомир Стойнев изпраща 300 литра минерална вода и 300 хляба на бедстващите села от Община Опан. Той посети най-пострадалото село Бял извор. Кандидатът за народен представител пристигна на място, за да се запознае с последиците от наводненията предизвикани от поройния дъжд.  Там 22 от къщите са залети с вода, поройният дъжд не е пощадил и детската градина. Хората от наводнените къщи са изведени, с изключение на трима, които не са пожелали да бъдат евакуирани. Стойнев разговаря и с кметския наместник Златина Иванова, чиято къща също е пострадала.  Той веднага  предложи помощта си за преодоляване на щетите от бедствието. 

Драгомир Стойнев взе участие и в празника на град Чирпан и тържествата по случай  129 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Кандидатът за народен представител поднесе цветя пред паметника на загиналите от Чирпанската чета в града на Яворов. Водачът на листата, който е завършил образованието си в Сорбоната в Париж, разговаря с проф. Оливие Базан, председател на поетите – франкофони и с проф. Денис Фада, президент на международната фондация „Френски ренесанс”, които му пожелаха успех на изборите.