От Коалиция „БСП лява България” уважиха честванията в Твърдица

Сеп 07, 2014 Новини БСП 0 998

Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за 21 МИР – Сливен Таско Ерменков, вторият в листата Деян Дечев и кандидатите за депутати Ваня Колева и Любомир Леонидов присъстваха на честването на 50 години град Твърдица и 100 години читалищна дейност в града

Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за 21 МИР – Сливен Таско Ерменков, вторият в листата Деян Дечев и кандидатите за депутати Ваня Колева и Любомир Леонидов присъстваха на честването на 50 години град Твърдица и 100 години читалищна дейност в града.

Организатори на проявата са ръководствата на Община Твърдица и Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий 1914”. Гостите имаха възможност да видят архив на местния вестник „Твърдишки глас”, фотоархив, филми по Програмата за съхраняване на културно-историческата наследство 2008-2010. Те разгледаха и изложбата „Твърдица през погледа на своите художници” и присъстваха на тържествено отбелязване на 129 г. от Съединението на България.

Вечерта продължи с концерт на оперния певец Димитър Станчев и приятели в голямата зала на читалището. 

Утре от 19.30 ч е Тържественият концерт, посветен на 50 години от обявяването на Твърдица за град и 100 г. читалищна дейност.

Преди събитията в Твърдица, Таско Ерменков проведе среща с жители на село Новачево.