Коалиция „БСП лява България” в Сливен отдаде почит пред паметника на Хаджи Димитър в деня на Съединението

Сеп 06, 2014 Новини БСП 0 1106

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция „БСП лява България” в Сливен Таско Ерменков – водач на листата, вторият Деян Дечев, Сиво Сивов и  д-р Павлета Генчева взеха участие в ритуала за отбелязване на 129 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция „БСП лява България” в Сливен Таско Ерменков – водач на листата, вторият Деян Дечев, Сиво Сивов и  д-р Павлета Генчева взеха участие в ритуала за отбелязване на 129 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Сливен е сред регионите,  участвали активно в подготовката на историческото събитие. Съединението  се приема с почит като много значимо национално дело в периода след Освобождението на България, коментира сред съпартийци и граждани Таско Ерменков преди официалната церемония. Деян Дечев припомни приноса на сливенските съединисти Димитър Куртев, Димитър Сяров, Манол Георгиев и легендарният сливенски войвода Панайот Хитов, които с поведение на истински държавници са защитавали святото народа ни дело. Заедно с колегите си Сивов и д-р Генчева те поздравиха гражданите на Сливен, както и представители на  други политически сили  за празника.

Социалистите поднесоха венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Почит към делото на съединистите отдадоха и Атанас Делибалтов, председател на Общинския съвет на БСП в Сливен, председателят на младежката организация Стефан Щилиянов, членове на местното ръководство на БСП, общински съветници, симпатизанти на партията и много граждани.

Преди това Таско Ерменков и Деян Дечев наблюдаваха на площада старта на екипажите от 34-то издание на Рали Сливен. Ерменков, който е любител на моторните спортове, призна, че за първи път гледа на живо сливенското рали, но е впечатлен от организацията му и силното присъствие на признати пилоти тук и аплодира екипажите, преминаващи естакадата. Заедно с колегата си Деян Дечев те обсъдиха с председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков възможностите състезателите да покажат майсторство в атрактивните отсечки по трасето, а един от пилотите  потвърди в неформален разговор с тях, че състезателните отсечки са истинско предизвикателство.

Ерменков и Дечев пожелаха успех на всички екипажи, но заявиха, че най-много ще подкрепят сливенските пилоти и навигатори и се надяват на силното им представяне.