Анелия Клисарова: Реформите в социалната, здравната, образователната системи могат да бъдат направени единствено от „БСП лява България”

Сеп 05, 2014 Новини БСП 0 1260

Преди повече от 10 години ме поканиха да участвам като експерт в работата на БСП, не мислих много, защото познавах хората от тази партия

Преди повече от 10 години ме поканиха да участвам като експерт в работата на БСП, не мислих много, защото познавах хората от тази партия. Това са хора, които обичат родината си, на тях можеш да вярваш и да разчиташ. Това каза кандидатът за народен представител от коалиция „БСП лява България” от област Варна и министър на образованието и науката в кабинета „Орешарски” проф. Анелия Клисарова. „БСП не предава народа си и членовете си. Благодарение на тази партия, на вас и на вашата подкрепа, аз имах възможност да участвам в правителството”, добави тя. „Има критики към това правителство, имаше и грешки, но постигнахме много, защото зад нас беше БСП, защото изпълнявахме нейната програма”, категорична бе Клисарова. Тя припомни, че през тази година са били открити 40 000 нови работни места, спестени са 100 млн. лв. на бизнеса и добави, че правителството е   имало най-силната социална политика, като е  направило немалко и в сферата образованието. „Времето не ни стигна да направим всички реформи, но ви обещавам, че ще има  един учебник по предмет и ще бъдем в такава система, че и в най-малкия град всеки ученик да има достъп до най-доброто образование”, заяви Клисарова. Тя бе категорична, че реформите в социалната, здравната, образователната системи могат да бъдат направени единствено от „БСП лява България”. „Нека загърбим всички лични емоции, нека загърбим някои недоразумения, които сме имали помежду си. Ние трябва да се обединим и да бъдем по-силни от всякога. Трябва да върнем вярата на нашите избиратели в нас, трябва да гласуваме, и ще изненадаме с нашата сила опонентите си”, призова Клисарова. „Успех на всички с № 22 в бюлетината”, завърши тя.