Явор Куюмджиев: ДПС и ГЕРБ ще управляват заедно, АБВ не е лява формация и не е БСП-2

Сеп 01, 2014 Новини БСП 0 730

Ще се борим и за втори мандат в Търговище

Ще се борим и за втори мандат в Търговище. Миналата година не ни достигнаха 200 гласа, за да го постигнем. Ако успеем, може ДПС да имат само 1 мандат. Това заяви Явор Куюмджиев, водач на листата на „БСП лява България” за Търговище при представянето й. Той заяви, че партията е готова да се върне към изконните си леви ценности, които са позабравени. „Ще се обърнем отново към това, което обединява левите хора в България: чиста и свята Република, справедливост, която включва и социална справедливост, и равенство пред закона и никога против Русия. Ако успеем да убедим хората, че няма да правим компромиси с тези идеи, ще успеем, заяви увереността си Явор Куюмджиев“, заяви кандидатът за народен представител.

Явор Куюмджиев изрази благодарността си, че отново е номиниран и му е гласувано такова голямо доверие от цялата организация. „За мен е чест отново да бъда водач, защото вече се чувствам търговищенец и искам да продължа да се боря за доброто на Търговище и областта“, каза Куюмджиев.

По повод отношенията с ДПС в правителството на Пламен Орешарски, Явор Куюмджиев заяви, че вече сме си взели тежък урок от сътрудничеството с движението. „Подадохме оставка, защото бяхме много тежко предадени от тях. С 83 депутати бяхме в ситуация да сме опозиция в парламента, въпреки, че правителството беше формирано с нашия мандат. ДПС и ГЕРБ ще бъдат заедно след изборите, независимо дали в явна коалиция или в тиха подкрепа, както беше и по времето на ГЕРБ. Тогава никой не атакуваше министрите на ДПС и НДСВ от Тройната коалиция, а само тези на БСП”, припомни Куюмджиев.

Явор Куюмджиев коментира и АБВ, като каза, че въпросната политическа формация не е лява. „Те са в коалиция с либерална партия и ФАГО, които са бизнес организация. Какво ляво има там?“, попита Куюмджиев, и допълни, че  АБВ не са БСП- 2, те са си отделна партия и не са от нас.