Петър Кънев: С листа от професионалисти ще успеем в Бургас

Авг 29, 2014 Новини БСП 0 1015

Коалиция „БСП лява България” представи водача на листата си в Бургас пред медии и стотици симпатизанти на столетницата

Коалиция „БСП лява България” представи водача на листата си в Бургас пред медии и стотици симпатизанти на столетницата. Общинският лидер на БСП Евгений Мосинов подчерта, че бургаската листа има уникален шанс да бъде водена от човек като Петър Кънев. 

Петър Кънев е родом от Ямбол, където завършва математическата гимназия. След това се дипломира в Московския полиграфически институт и се занимава с печатарство вече над 30 години. Кънев е депутат е от „Коалиция за България“ в 40-то и 42-то Народно събрание, председател на Съюза на печатарите, бил е вицепрезидент на Съюза на работодателите, член на ръководството на конфедерацията на индустриалците. Самият Петър Кънев признава, че е щастлив да води бургаската листа на „БСП лява България”. Той сподели, че е доволен е от факта, че местното ръководство на партията не е реагирала остро, а напротив, посрещнала го е топло и положително. Кънев подчерта, че Бургас е труден район. „Това е родният град на Патриотичния фронт, който си има своето твърдо ядро и поддръжници, освен това ГЕРБ също има доста симпатизанти и задачата на „БСП лява България“ няма да е лесна, но пък с листата от професионалисти и доказали се в своята област хора, мисля, че ще успеем”, каза Кънев.

На въпрос защо столетницата все още няма телевизия, Кънев отговори категорично, че след изборите ще се работи в тази посока. Попитан как ще коментира уволнението на Николай Тишев като директор на пристанището, Кънев каза, че е повече от възмутително служебното правителство да прави чистки по политически причини и неаргументирано.

На срещата присъстваха депутатите от "Коалиция за България" и настоящи кандидати за 43-то НС Атанас Зафиров и Пенко Атанасов.