Георги Гергов: Дадохме път на младите в БСП

Авг 22, 2014 Новини БСП 0 1056

Подмладяването и промяната  в листата на БСП лява България за 17-ти МИР Пловдив област е очевидно, защото единадесет от предложенията  са под 40 години, а новите лица са четиринайсет

Подмладяването и промяната  в листата на БСП лява България за 17-ти МИР Пловдив област е очевидно, защото единадесет от предложенията  са под 40 години, а новите лица са четиринайсет. Доказахме, че БСП е партия на обновлението. Това каза Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП- Пловдив. Според него младите са движещата сила, те са тези, които трябва да прокарват и отстояват политики за развитието на България. На заседание на Областния съвет с тайно гласуване бе подредена листата на БСП за предстоящия предсрочен вот. В началото на заседанието дългогодишния член на парламента и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев си направи самоотвод, заявявайки своята пълна подкрепа за левицата и младите лица в листата. Най-младите поведоха, като на второ място след водача е 27-годишния Галин Дурев, политолог, докторант от Софийския университет, трети е  Пламен Славов – народен представител в 42 НС и председател на Парламентарната комисия по вероизповедания и парламентарна етика,  след него  е  Атанас Телчаров, председател на  Младежкото обединение в област Пловдив.

 В листата са включени  специалисти и експерти в социалната сфера, местното самоуправление, екология и земеделие, като е спазено съотношението на представители от всички сфери на икономиката и социалния живот. Спазено е също и регионалното представителство, като в първата шестица са представители на големите общини Карлово и Асеновград, но и малките общини като Сопот и Брезово за първи път имат свои представители в първата шестица. В нея влиза и председателят на Общинския съвет на БСП-Брезово Милко Сарафов.

Окончателния вариант на листата на "БСП лява България" за 17 МИР област Пловдив ще бъде утвърдена на заседание на Националния съвет на БСП.