Михаил Миков изпрати поздравителен адрес и комплект от четири конституции до служебния премиер

Авг 06, 2014 Новини БСП 0 1355

Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес и комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години до министър-председателя на служебното правителство на Република България проф

Председателят на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес и комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години до министър-председателя на служебното правителство на Република България проф. Георги Близнашки.

„Пожелавам на Вас и на служебния кабинет, който предстои да ръководите, много успехи по пътя, който, сигурен съм, както винаги досега е било в историята ни, ще е осеян с много предизвикателства от различен характер”, пише в писмото си лидерът на социалистите. По думите му правителството, избрано от 42-рото Народно събрание, за краткия си живот е успяло да стори много, но не успяло да довърши редица важни задачи от значение за страната и народа ни. „Надявам се воденото от Вас служебно правителство да доведе до успешен край всички добри политики, както и да започне провеждането на други такива за благото на обикновените хора, основани на справедливостта и по посока на преодоляване на неравенството и бедността”, пише още Миков.

Според лидера на БСП основна задача на всяко служебно правителство е да подготви и проведе честни и прозрачни избори за Народно събрание и в тази връзка декларира подкрепата на БСП за спазването на Конституцията, закона и всички демократични принципи на съвременното общество в хода на изборния процес.

В писмото си Миков подчертава и задачата, която стои пред всяко правителство, независимо дали е назначавано или избирано – да полага постоянна грижа за неотменното спазване на Конституцията. „Изпращам Ви комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години. Сред тях е и Конституцията от 1991 г., чието спазване всички ние сме гарантирали с тържествена клетва и което в една демократична държава никой не би следвало да поставя под съмнение. Нека този малък подарък да Ви напомня в трудните моменти от Вашето управление, че България е република с парламентарно управление, в която цялата държавна власт произтича от народа”, завършва председателят на БСП Михаил Миков.