Вероника Делибалтова: Ние сме БСП, защото ние сме съдбата на България и съдбата на БСП и докато нас ни има, другари, ще има и БСП

Авг 02, 2014 Новини БСП 0 752

Реч на председателя на МО на БСП Вероника Делибалтова пред националния събор на БСП на Бузлуджа     Здравейте другари, честит празник!   След 123 години ние пак сме тук, както и преди 123 години чучулигите, основателите са били на тази поляна

Реч на председателя на МО на БСП Вероника Делибалтова пред националния събор на БСП на Бузлуджа

 

 

Здравейте другари, честит празник!

 

След 123 години ние пак сме тук, както и преди 123 години чучулигите, основателите са били на тази поляна. И те както и ние днес мечтаем за социалистическия, социалдемократическия идеал на страната ни. Ние имаме още какво да дадем на България, другари и това, че говорят за нас, че  ни обиждат, че ни зачеркват не е вярно. Погледнете се всеки един до друг и си кажете „Ние сме заедно, ние сме силни”, защото само така можем да върви напред и към победа. Когато преди години аз се качих на този връх и видях поляната, видях хората, очите им, и погледнах в тях, видях миналото, видях тъга, видях и щастие. Защото ние сме БСП, защото ние сме съдбата на България и съдбата на БСП и докато нас ни има, другари, ще има и БСП.

 

През последната година ние се изправихме срещу капитали и срещу монополи, опитахме се  и създадохме повече възможности за младите хора, доказахме, че нашите символи не дрънкат в джобовете ни, а са в сърцата ни, така както и Стефан Данаилов завеща.

 

Другарки и другари, приятели,

 

Ние младите в БСП няма да се откажем, ние ще продължим да работим за бъдещето на България, за промяната към по-добро, защото само ние можем да гарантираме по-доброто бъдеще за младите хора в България. Убедена съм, че на 5-ти октомври ще успеем, ще спечелим, защото така трябва, за да бъде бъдещето на България по-добро. Победа!