Професор Владимир Топенчаров представи книгите си „Изход”, „Към властта” и „Погромът”

Авг 01, 2014 Новини БСП 0 1454

Председателят на движението на социалистите ветерани проф

Председателят на движението на социалистите ветерани проф. Владимир Топенчаров представи своите книги „Изход”, „Към властта” и „Погромът” в националния клуб на БСП. Гости на представянето бяха зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, проф. д-р Искра Баева, както и членове на движението на ветераните.

Янаки Стоилов прочете поздравителен адрес към проф. Топенчаров от името на председателя на БСП Михаил Миков. „Нямам никакво съмнение, че вашите книги ще бъдат посрещнати с искрен и неподправен интерес не само от нас, вашите верни приятели и съмишленици, но преди всичко от многобройните български читатели”, пише в адреса до проф. Топенчаров председателят на столетницата. „Всички ние ценим високо вашия труд, защото той е посветен на една истински родолюбива цел - да съхраним историята и събитията от нашия политически живот за нас и бъдещите поколения наши последователи”, добавя Михаил Миков. „Позволете ми още веднъж да изразя признателност за вашата ползотворна дейност като достойна личност, авторитетен учен и политик за благото на обществото ни. Убеден съм, че ще продължите своята неуморна работа за доброто на България”, завършва Миков.

Проф. Топенчаров благодари на присъстващите за интереса към книгата му, като добави, че ще продължи да пише и занапред, за да могат бъдещите поколения да видят всички гледни точки на противоречивото ни близко минало. Той бе категоричен също, че БСП не е партия, която ще си отиде от политическия небосклон и пожела на социалистите отново да преживеят декември 1994, когато БСП е имала 125 народни представители.