Антон Кутев: След кабинета „Орешарски”, всички, които викаха „Оставка”, няма да живеят по-добре

Юли 23, 2014 Новини БСП 0 927

Проблемът с подаването на оставката на правителството на Пламен Орешарски е, че всички тези, които викаха за „Оставка”, няма да живеят по-добре след нея

Проблемът с подаването на оставката на правителството на Пламен Орешарски е, че всички тези, които викаха за „Оставка”, няма да живеят по-добре след нея. Това заяви Антон Кутев, народен представител от ПГ на КБ в ефира на БНТ. По думите му, оттук нататък не ни очаква нищо добро. „В близко бъдеще не виждам онзи изход, който би удовлетворил, тези хора, които са мои противници и които скандираха „Оставка” под прозорците ми.

Според Антон Кутев БСП винаги се е организирала по-добре и се е чувствала добре в опозиция, защото това никога не е било лошо за партията.  „Общото с мандата ни през 2009 г. е, че имаме какво да отчетем, защото изпълнихме много голяма част от обещанията, които дадохме пред хората. Когато ние сме на власт, хората имат големи очаквания, когато обаче е Бойко, хората казват, ами той толкова си може. Но, веднъж изкарани хората на улицата, те много трудно могат да се върнат по домовете си. Затова оттук насетне трудно ще има дълго правителство. Така че не вярвам следващото правителство да бъде стабилно, като смятам, че след година пак ще се стигне до сценарии, като сегашните”, категоричен бе народният представител.

Помолен да коментира отношението на партията с АБВ, както и случилото се между БСП и ДПС в последните месеци, Антон Кутев каза, че очевидно е имало липса на коалиционна култура, егоизъм от страна на ДПС. „За мен изводът е, че коалиция с ДПС би било проблем за всяка една политическа сила. Те никога няма да имат този комфорт, който имаха при управлението заедно с нас през последната година. Правилтеството падна именно заради това, че когато поискахме БСП да има повече участие в правителството, отношенията ни се промениха”, подчерта народният представител.

На въпрос жена или мъж има най-голям шанс да спечели председателското място в БСП, Антон Кутев каза, че всеки от кандидатте имат шанс. „Но важното е да се обединим, и като политическа сила да продължим напред с общи сили”, заяви той. По думите му БСП нямама право на повече компромиси. „Мисля така, защото всеки компромис от тук – нататък би бил пагубен за партията”, заключи той.