НАГРАДА НА НС НА БСП ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЖУРНАЛИСТИКА И ПУБЛИЦИСТИКА „ГЕОРГИ КИРКОВ – МАЙСТОРА“

Юли 11, 2014 Новини БСП 0 952

В изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП от август 2006 г

В изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП от август 2006 г. и от 10 юли 2014 г. Националният съвет на Българската социалистическа партия обявява, че започна набирането на предложения за определяне на носителя на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“ за 2014 г.

Съгласно статута на наградата за нейни носители могат да бъдат предлагани кандидатурите на журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; които съществено са допринесли за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; които са посветили своите творчески изяви на значими обществени проблеми; които с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, писатели, учени и общественици, които през последните години имат редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми.

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските и областните съвети на БСП, ръководства и творчески колективи на средства за масова информация, изявени журналисти и публицисти.

За всеки номиниран за наградата до 25 юли 2014 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено мотивирано предложение, придружено с биографична и  творческа справка за него. Всички номинации ще бъдат разгледани от специално създадена за целта комисия на НС на БСП, която ще внесе своето предложение за определяне на носителя на наградата в ИБ на НС на БСП. Носителят на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“ ще бъде обявен по време на Националния събор на левицата „Бузлуджа `2014“ на 2 август 2014 г.

За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към отдел „Масовополитическа и пропагандна дейност“ на НС на БСП, София 1000, ул.„Позитано“ №20, тел. 02/8107 330, 02/8107 219, е-mail pmvo_bsp@abv.bg . 

Документите с предложенията за номинация се внасят в отдел „Деловодство“ на НС на БСП до 25 юли 2014 г. включително.