Мая Манолова: Спазихме ангажимента си със Закона за МВР

Юли 02, 2014 Новини БСП 0 1179

Проблемите, които Законът за МВР решава, са изключително важни и за обикновените полицаи, и за всички служители на МВР

Проблемите, които Законът за МВР решава, са изключително важни и за обикновените полицаи, и за всички служители на МВР. Нашият ангажимент бе той да бъде приет и да реши проблеми с кариерното развитие, извънредния труд, заплащането на полицаите и удържахме на това свое обещание, няма причина да го преразглеждаме. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в студиото на БТВ. На въпрос,дали ситуацията в  парламента ще бъде променена след вчерашното решение на ПП „Атака”, Манолова отговори: „Не бих казала, че нещо се е променило особено в парламента, той започна така от първия работен ден - едни влизат, други излизат, докато едни са на плаж, други работят. Започнахме с двумесечна ваканция за ГЕРБ, сега очевидно ще го завършим с едномесечна за Атака. Надявам се тези народни представители, които имат отговорност към своите избиратели, да се държат адекватно, защото има важни закони, които да бъдат приети”, каза още тя. Манолова бе категорична, че министрите и премиерът са свършили своята работа адекватно. Тя попита дали не е работа на медиите да зададат подобен въпрос на лидера на ПП ГЕРБ, който в пика на банковата истерия е дал изявление, че незабавно трябва да бъде извикан МВФ, да бъде искан кредит от 5 -6 млрд. лв. и не трябва да се вярва на финансовия министър.

Когато важни въпроси за БСП се решават на тайни сбирки, се създава усещането за намеса на други политически партии и корпоративни интереси

„БСП обаче остава силна партия, единствената демократична и все още може да защити своя лидер, когато това се налага от непрекъснатите, непремерени и агресивни атаки към него и партията”, заяви Манолова. По думите й понякога човек взима трудни решения, които са против неговия собствен интерес, но те са отговорни и от дистанцията на времето, правилността на това решение става ясна. Тя подчерта, че позицията, която заема Станишев в Европа дава по-голямо влияние и възможности на България. „Проблемите в страната ни, включително и проблема с банковата система трябваше да намерят своята разумна алтернатива. Повечето политически сили, финансисти, част от които десни подкрепиха позицията, която зае БСП, а не тази на нашите опоненти”, коментира Манолова. По нейно мнение, когато важни въпроси за БСП се решават на тайни срещи и сбирки, които са далеч от легитимните формати за партията, се създава усещането за намеса на други политически партии и корпоративни интереси. Помолена да коментира лидерския въпрос в партията, тя обясни, че той трябва да бъде решен от всички членове на партията на конгрес. „Това ще решим ние социалистите. Постът председател на БСП не е вакантен и този свръх интерес започва да придобива обратен ефект. Ние сме достатъчно силни сами да вземем важните за нас решения”, заключи Мая Манолова.