Младите в БСП „презареждат” България

Май 14, 2009 Новини БСП 0 2209

Сергей Станишев: Нека да постигнем страна, с която се гордеем   Националното младежко турне на БСП „България-Презареждане" започна днес от Националния дворец на културата в София

Сергей Станишев: Нека да постигнем страна, с която се гордеем

 

Националното младежко турне на БСП „България-Презареждане" започна днес от Националния дворец на културата в София. Председателят на ВС на БСП Сергей Станишев и секретарят на ИБ по младежката политика Кирил Добрев дадоха старта на откритата сцена пред камион-тира на „България - Презареждане", с който младите от БСП ще обиколят 40 града на страната.

Сергей Станишев предупреди младите хора, че отговорностите и работата им няма да приключат до изборите, защото социалистите са си поставили по- дългосрочна цел. БСП работи за подготовката, реализацията и развитието на млади хора като политици, които ще променят и променят страната ежедневно. Младите социалисти имат за задача да реализират тази промяна, за да стане страната ни по- уютна, по- красива и по- модерна. И за да може младите хора да почувстват, че  България е страна, в която могат да реализират мечтите си. Това е смисълът на нашия проект, обобщи премиерът.

Говорете с младите, покажете им, че България може да бъде променена, да получи нова енергия. Нека да постигнем страна, с която се гордеем, насърчи премиерът отбора на Презареждане. 

Днес ви представяме „България - Презареждане" - един уникален политически проект, в който участват стотици млади хора от цялата страна. За нас, младите в БСП, Презареждането е кауза, чрез която искаме да презаредим политическия живот в България, да покажем, че политиката не е мръсно и скучно занимание, каза Кирил Добрев при откриването.

По време на събититето бяха представени за първи път цялостната визия на турнето, символите, телевизионният клип и сайтът на „България-Презареждане". Състезателната кола, пистата, екипът в бокса, не са случайно избрани символи. С тях искаме да кажем, че пътят за нас е ясен -  той е европейски, колата е красива като България, а екипът в бокса са хилядите млади хора, на които им пука за страната ни, поясни Добрев. Това са млади професионалисти, които работят в перфектен синхрон и са готови да презаредят не само политиката, но и България.  

Младите в БСП обявиха и отборните си каузи, с които ще обиколят България. Всеки един да помага на българската икономика и запазването на работни места като купува българските стоки; да почиваме и пътуваме из България, за да спечели българския туризъм са посланята на младите в БСП.

На старта на турнето бяха представени и водещите на събитията от „България - Презареждане" Йоанна от Deep Zone и Петьо Петков - Шайбата, които заедно ще изпитват отбора.

Тази вечер „България-Презареждане" ще бъде в Радомир. Обиколката до края на седмицата включва Гоце Делчев,  Благоевград и Велико Търново.