Георги Гергов и Румен Стоянов дадоха символичен старт на ремонта на улици в гр.Калофер

Юни 17, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1039

Кметът на Калофер Румен  Стоянов, зам

Кметът на Калофер Румен  Стоянов, зам.-областния управител на област Пловдив Атанас Петков и Георги Гергов,  председател на Областния съвет на БСП Пловдив дадоха начало на основния ремонт на улица „Калифер войвода” в град Калофер. Улицата е основна пътна връзка за жителите на града, а оттам минава и пътя за местността  Паниците, притегателно място за български и чужди туристи. Участъкът се ремонтира с близо 600 000 лева, осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

При старта на ремонта Румен Стоянов  подчерта, че за първи път, от години, започва ремонт на улица в града, за което благодрари изключително на правителството.

За мен, като зам. областен управител на област Пловдив, е удоволствие да дам начало на строителните дейности на този път. Това е доказателство, че работим за съживяване на малките населени места и за намаляване на различията между регионите, изтъкна Атанас Петков, който припомни, че по тази програма в момента започват строителни дейности и в общините Лъки и Садово, а до дни ще е довършен и моста в село Каравелово, също в община Карлово.

Георги Гергов, който бе почетен гост добави, че това е поредният пример, че  БСП изпълнява своите ангжажименти, тъй като ремонта на пътя бе и едно от обещанията дадени пред жителите на Калофер още преди една година. Видно е че тази програма  работи и изпълнява целите си -  да се  подобрява инфраструктурата на малките населени места, а по този начин да се даде възможност за тяхното развитие  и осигуряване на нови работни места за живеещите в тях, допълни той.