Антон Кутев: Трябва да се проведе разговор между основните политически сили, но няма как това да стане, като не идват в НС

Юни 13, 2014 Новини БСП 0 1161

Една подадена оставка сега, ще доведе до избори през август, а ние не искаме такива

Една подадена оставка сега, ще доведе до избори през август, а ние не искаме такива. Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. По думите му ако политическите сили се договорят за това, което БСП предлага, избори в края на юли да, трябва да се направят минимални промени в законите и трябва да се направи една много бърза ротация.  Кутев обясни, че ако това не може да стане, една оставка сега ще доведе до едни избори на 10.08.2014 г., което е абсурд и никой не иска да стане. "Няма как обаче да се разберем с другите партии, защото те не идват. За да се разбереш с някой, трябва да се видиш с него, а той като не идва в НС, където е мястото за разговори между депутати, няма как да стане. Другият вариант е да се срещаме по кафетата, по кюшетата, по беседките не знам къде трябва да направим тази среща", каза още той. 

Кутев подчерта, че по задължителното гласуване всички освен ДПС са на една позиция и това, че в момента колегите от ГЕРБ избягват този разговор е странно. "Задължителното гласуване е част от референдума, който вчера трябваше да бъде приет. Ако вчера бяха дошли на работа, днес вече щяхме да имаме решение на НС за референдум и трябваше президента, който е техен човек, да го насрочва", обясни депутатът. Според него няма разлика освен, че може би ГЕРБ се договаря с ДПС в момента и има договорки, които да ги обслужат в рамките на това НС. "Може да се окаже, че те се договарят да продължат в рамките на това НС управлението с ДПС. Аз нямам против, въпросът е да седнем и да видим какво правим, а не да се крият, защото е нелепо", заключи Антон Кутев.