Дора Янкова и представители на БСП почетоха курбана в село Могилица

Юни 09, 2014 Новини БСП 0 1068

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова почете традиционния курбан за здраве и берекет в смолянското село Могилица

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова почете традиционния курбан за здраве и берекет в смолянското село Могилица. Янкова бе придружена от общинските съветници на левицата Рабие Кьосева, Петър Харадинов, Михаил Генчев и областният председател на БСП-Смолян инж. Атанас Устабашиев. Тя бе посрещната от кмета на селото Митко Чочев, който бе сред главните организатори на курбана.

Десетки жители на селото поздравиха Янкова и й благодариха за оказаното съдействие относно решаването на водните проблеми на Могилица и основния ремонт на ключови за селото улици. Заедно с обществеността народният представител обсъди и идеи за изграждане на Музей на родопските занаяти в селото, както и превръщане на бившето училище в социален или образователен център, който да привлече вниманието към Могилица.

В Могилица почерпиха над 1000 гости с традиционното ястие кешкек и овче кисело мляко за здраве и успешна реколта. За приготвянето на кешкека бе използвано месото  от 9 овце.