Декларация БСП - Карлово

Юни 05, 2014 Новини БСП 0 1202

Общинският съвет на БСП -Карлово взе решение  за прекратяване на членството  на Найден Найденов въз основа на чл

Общинският съвет на БСП -Карлово взе решение  за прекратяване на членството  на Найден Найденов въз основа на чл. 27, т. 7 от Устава на БСП.

Найден Найденов  напусна партията още в началото на  април 2014, когато отново чрез медиите обяви  излизането си от ръководството на БСП  - област Пловдив и своите позиции относно АБВ. В БСП има ред за прекратяване на членство и той не е през медиите, в открити писма, а в коректно заявено желание пред партийните органи.

В  поредни писма до медиите Найденов говори за „саморегулиращи се и самонагаждащи се хора”, за това, че „ инакомислещите в БСП бяха и са подлагани на брутални репресии” , но  в качеството му на член на БСП  той  не е изразявал несъгласие  с водените  политики, може би защото тогава те са обслужвали  личните му интереси.

Днешното писмо отново е опит да се предизвика медиен интерес към една организация, която в Карлово взе само 500 гласа. Претенциите, че е спечелил всички избори са „себеизява”, защото изборите са печелени от БСП.  Мажоритарният вот за самия Найденов, когато той не достигна даже на балотаж за кмет на община Карлово говори, че ако се разчита на неговото влияние и авторитет тогава изборните резултати наистина са  „трагикомични”. Въпреки този крах на изборите ръководството на БСП подаде ръка на Найден Найденов, той получи и политическа подкрепа, даден бе шанс и на Нина Найденова, като бе предложена за делегиран член на НС на БСП, въпреки краткото си членство в редиците на партията.

Трябва да има повече уважение и коректност, след като си получил толкова много от БСП. В този смисъл действията на Найденов са недостойни в политически план и укорими в морално отношение.  През последните години той се опитваше да създаде разделителни линии в БСП - Карлово,  а днес вече е в друга формация. Говорим за морал и достойнство, за почтеност в политиката и в отношенията. Единственото морално действие, което Найденов, заедно със Стоян Четинов трябва да направят, е да подадат оставка като общински съветници в Общински съвет - Карлово, тъй като и двамата са избрани в пропорционална листа, с гласовете на БСП.