ПОЗИЦИЯ НА МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ В БСП

Юни 05, 2014 Новини БСП 0 890

Резултатите от изборите за Европейски парламент потвърждават, че младите хора не се интересуват от политика и затова имат вина всички политически партии, включително и ние

Резултатите от изборите за Европейски парламент потвърждават, че младите хора не се интересуват от политика и затова имат вина всички политически партии, включително и ние.

Ние в Младежкото обединение в БСП осъзнаваме, че е необходимо да разясняваме нуждата от участие в политическия живот не само на наши симпатизанти, а на всички младежи в България. Ще търсим и младите хора в чужбина, за да не се чувстват изоставени и неприети.

В листата на Коалиция за България на изминалите избори Младежкото обединение в БСП беше представено от трима младежи – Ия Петкова-Гурбалова, Стоян Ташков, Момчил Неков. Радваме се, че всеки един от тях получи висок преференциален вот. Всички те са образовани, начетени и разпознаваеми млади хора в обществото. Всеки един от тримата е достоен да бъде представител на Република България и на БСП в Европейския парламент. Радваме се, че Младежкото обединение в БСП има свой представител в Европейския парламент, който ще отстоява интересите на младите хора.

Ние не сме съгласни, че на младите е бъдещето, а настоящето никога! Не сме съгласни с това да бъдем ползвани за фон. Ние можем много повече. По време на тази кампания ние показахме:

• Искреност и последователност в отстояването на ценностите ни;

• Създаване  на  реални  политики   и   инициативи,   които   се уповават на тези ценности;

• Компетентност и диалогичност, партньорство с гражданското общество и ангажиране на политическото представителство на БСП в парламента и общините с решаването на конкретни проблеми на хората;

Инициативите на Младежкото обединение в предизборната кампанията получиха пълната подкрепа на ръководството на партията и на структурите в цялата страна, за което изразяваме своята благодарност.

Ние, от ръководството на Младежкото обединение в БСП, заставаме на позицията, че всеки носи своята отговорност за изборните резултати. Подчертаваме, че отговорността не трябва да бъде прехвърлена само върху един човек и очакваме от Председателя на НС на БСП и Президент на ПЕС – Сергей Станишев, както и от ръководните органи на партията, да бъдат взети необходимите решения за постигане на по-добри изборни резултати.