Антон Кутев: БСП е тази, която не се отказа в труден момент и не изостави хората

Юни 04, 2014 Новини БСП 0 1063

Не може да става дума за това, че с тези по-малко от 10% гласували за ГЕРБ, от всички имащи право да гласуват на тези избори за евродепутати, партията на Борисов има основание за претенции към управлението на държавата

Не може да става дума за това, че с тези по-малко от 10% гласували за ГЕРБ, от всички имащи право да гласуват на тези избори за евродепутати, партията на Борисов има основание за претенции към управлението на държавата. Да не забравяме и факта, че ние работихме близо година под обсада, като по това време имаше и лични нападки към нас. Едва ли някоя друга политическа сила би устояла и би се борила за интересите на хората, както го правихме ние. БСП е единствената политическа сила, която може да устои на подобен натиск. За разлика от нас обаче, ГЕРБ например се отказаха само след по-малко от месец протести и оставиха държавата. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев в ефира на БНТ. По отношение на сигнала за закупуване на гласове в мини „Бобов дол”, той обясни, че от всички секции там за БСП има само 1000 гласа. „От тези едва хиляда гласа, колко от тях са купени и колко от тези гласове са били на симпатизанти, които не са били купени, искам да попитам. Това бе основният проблем в деня на изборите. А по отношение на подадените от нас сигнали за купуване на гласове, аз не видях по медиите да се говори за това, за разлика от случая в Бобов дол, който се тръбеше по медиите”, подчерта Антон Кутев.

На въпрос кога смята, че би могло да има предсрочни избори у нас, Антон Кутев подчерта, че работещото ни правителство трябва да има възможност да довърши започнатото в интерес на хората. „Трябва да имаме достатъчно време, за да покажем на хората можем ли да продължим тази линия, защото с негласуването си за нас на тези евроизбори, нашите избиратели ни казаха, че не са разбрали това което правим. То или е малко, или не е добре обяснено”, посочи той. Според него големият проблем е в хората, които не са излезли да гласуват, а не в тези около сто хиляди, гласували за АБВ. „Не смятам, че АБВ има място в Коалиция за България. Смятам, че БСП може да бъде заплашена от проекта АБВ, не защото този проект ще успее, а защото вредите, които може да нанесе на БСП, могат да доведат до това което се случи в десницата преди време, а този проект с афиширането си преди евровота помага ГЕРБ. А резултатът от това, което се случи с десницата преди време, е, че в дясното политическо пространство вече има само чисто популистки партии. А пък резултатът от това, е, че истинският политически диалог, в който да са застъпени ценности, не се получава. Защото вече видяхме, че на Борисов му трябват 24 часа, за да смени позицията си. При това положение няма как да се прави политика”, заключи народният представител от КБ.