БСП-Гоце Делчев: Увеличихме своите избиратели

Юни 04, 2014 БЛАГОЕВГРАД Новини БСП 0 1263

Само БСП е увеличила своя изборен резултат спрямо предходните евроизбори през 2009 година в Гоце Делчев

Само БСП е увеличила своя изборен резултат спрямо предходните евроизбори през 2009 година в Гоце Делчев. Това заяви на пресконференция председателят на БСП- Гоце Делчев Васил Сарандев. Той посочи, че на предходната европейска кампания гоцеделчевските социалисти са имали едва 1345 гласа, докато сега резултата е 2145, което е плюс 800 гласа, докато ПП ГЕРБ падат в резултата си от 2009 с 300 гласа.

Според Сарандев за БСП разликата между местни и европейски избори е голяма и паралел не може да се прави. „Левите избиратели са русофили и една част от тях не са мотивирани и не гласуват на европейски избори”, каза той. Според него други фактори за незадоволителния резултат са отцепването на основни личности от столетницата, които са участвали със свои формации на вота. Според Сарандев причини са и неудовлетворителната за електората на БСП кадрова политика, като за разлика от ГЕРБ, които още в първата година на управлението си уволниха хиляди държавни служители, за първата година на правителството на Пламен Орешарски, корекциите по места са по-скоро символични, което е разочаровало много кадърни и образовани леви кадри.

На въпрос трябва ли правителството да подаде исканата от ГЕРБ оставка, председателят на БСП-Гоце Делчев отговори, че хората гласували за ГЕРБ на настоящите евроизбори се равняват на около 9% от имащите право на глас българи, което прави това искане несъстоятелно. „Правителството на Пламен Орешарски е излъчено след редовни парламентарни избори, на които своя вот, спрямо евроизборите сега, са дали близо два пъти повече избиратели”, каза още той.