Дора Янкова: Решихме един дългогодишен проблем на селото, което за пръв път от години среща държавна подкрепа за обновяване на инфраструктурата

Юни 04, 2014 СМОЛЯН Новини БСП 0 595

 Започва реконструкция на тротоарите в село Малка Арда, община Баните

 Започва реконструкция на тротоарите в село Малка Арда, община Баните. Това обяви пред медиите в Смолян  зам.-председателят на ПГ на КБ  Дора Янкова. Тя обясни, че инвестицията е на стойност 434 хил.лв.  и средствата са осигурени от Министерството на инвестиционното проектиране по "Процедурата за подпомагане на малките населени места за изпълнението на благоустройствени дейности, техническа инфраструктура и проекти със социална насоченост", обявена от МИП и финансирана по линия на Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". 

 Янкова подчерта, че лошото състояние на тротоарите години е създавало проблем на хората от селото, през което преминава главния път, свързващ община Баните със Смолян, и безопасността на пешеходците е ключов въпрос. „На всяка среща хората ми поставяха като основен проблем тротоарите. Радвам се, че като техен народен представител успях да съдействам за решение на проблема“, посочи Янкова.

 Тя подчерта, че за пръв път от години  село Малка Арда усеща грижите на държавата и освен инвестицията от близо половин милион лева за нови тротоари,  от Публичната инвестиционна програма на правителството, се влагат още 300 хил.лв. за реконструкция на улици.

 Дора Янкова посочи, че наред с обновяване на инфраструктурата село Малка Арда ще получи правна помощ и по отношение на проблемите със земеразделянето и ще се търси решение на проблема и с площите за лов на местната дружинка.