Жельо Бойчев: Ще говорим за промени в БСП и кабинета само на базата на стабилни аргументи

Юни 04, 2014 Новини БСП 0 1014

Ако искаш да си сериозен в анализа си, трябва да се види и регионалното представителство и резултата по социални групи, да се видят всички измерения и да се направи съпоставка

Ако искаш да си сериозен в анализа си, трябва да се види и регионалното представителство и резултата по социални групи, да се видят всички измерения и да се направи съпоставка. Това заяви в ефира на TV7 народният представител от ПГ на КБ Жельо Бойчев. Той обясни, че всички съвети и комисии към НС на БСП правят анализ какво е постигнато сфера по сфера, прави се анализ и на една година от управлението на правителството. На въпрос за смените в кабинета депутатът отговори, че всяка една смяна трябва да е на базата на стабилни аргументи. Той обясни, че резултатите от изборите по негово мнение се дължат и на факта, че високите очаквания, създадени в обществото към новото правителство, не са напълно оправдани. Помолен да коментира, дали това не се дължи на липсата на коалиционно споразумение, той обясни, че между двете няма общо и е ясно кои партии стоят зад правителството и носят отговорността.

Бойчев припомни, че кабинетът е работил в тежка ситуация, под обсада и не е използван потенциала на премиера, както и на министрите и в момента трябва да бъдат изведени на преден план. По думите му трябва да има промяна и в рамките на БСП. По негово мнение промяната трябва да е както персонална, така и в организационната и политическата работа. Според него промените в изпълнителната власт трябва да се направят максимално бързо, но едва след направата на анализа и консултиране с министър председателя и партньорите в следващата седмица.

Той бе категоричен, че спекулациите относно състоянието на фискалната позиция на България се е влошила не са верни. Относно дълга, който предстои да се гледа, той обясни, че е част от държания бюджет, който е бил приет и не бива да се спекулира с него. "Към април месец фискалният резерв е 6 млрд. лв., а миналата година беше 3,9 млрд. лв. при положение, че беше емитиран 800 млн. вътрешен дълг", обясни Жельо Бойчев.