Борислав Гуцанов: Персоналните промени не дават решения

Юни 03, 2014 Новини БСП 0 877

Не смятам, че в БСП ще се стигне до персонални промени, но такива трябва да се направят по отношение на това какво и как трябва да се промени от тук нататък

Не смятам, че в БСП ще се стигне до персонални промени, но такива трябва да се направят по отношение на това какво и как трябва да се промени от тук нататък. Трябва трезво да се преценят реалностите, в които се намираме, и да се вземат правилните решения. Никой не очаква от БСП да вземе емоционално решение или пък прибързано такова. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Борислав Гуцанов в ефира на ТВ7. Той бе категоричен, че решенията на „Позитано 20” винаги се взимат премерено, за да се направи най-доброто. Народният представител припомни, че идеята да се даде мандат на председателя на партията да сформира ново Изпълнително бюро е била негова. „Предложил съм тази идея, защото смятам, че всеки един от нас носи своята отговорност, и поради тази причина би трябвало да се даде възможност за сформиране на ново Изпълнително бюро”, каза Гуцанов. Според него друго, което трябва да се направи, е промяна в кабинета на Пламен Орешарски. „Нужни са две, три виждания за управление на държавата, които хората да осъзнаят, разберат, идеи, които да променят живота на българите”, обясни народният представител от КБ.

Според Борислав Гуцанов трябва да бъдат много ясно прецизирани и отношенията на БСП с ДПС.  „Ние ще поискаме по-ясен знак, че мандатоносителят е БСП. Аз съм убеден, че няма да имаме разминавания по тази тема. БСП и ДПС имаха по-близки виждания за това какво и как трябва да се направи в държавата за хората. Според мен сега е нужно по-ляво управление, като държавата трябва да се намеси в икономиката ни. Това се случва в държави като Германия, Франция, Великобритания, като не забравяме, че те са едни от най-старите демокрации. За де случи и у нас, се коментират проекти като „Южен поток”, „Пристанище Варна”, реиндустриализация, връщането на ДДС, промените в енергетиката и други. Но нашата слабост е, че не можем добре да обясним на хората какво успяхме да направим. Най-важното е стабилизирането на икономиката и държавата”, заяви той.

На въпрос дали лидерът на БСП и председател на ПЕС ще съобщи бъдещето си в политиката, тъй като пред него има много възможности, включително и тази да стане премиер, Борислав Гуцанов заяви, че всички варианти са възможни. „Към момента никой не е коментирал нещо конкретно, но има редица възможности пред него”, каза още народният представител от КБ.