Сергей Станишев: Гласуването е като договор - една партия поема ангажименти, а хората правят избора

Май 21, 2014 СМОЛЯН Новини БСП 0 765

Искам ЕС отново да бъде социален съюз, да не прехвърля тежестта на кризата върху хората, а да помага на тези, които се нуждаят

Искам ЕС отново да бъде социален съюз, да не прехвърля тежестта на кризата върху хората, а да помага на тези, които се нуждаят. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на среща с обществеността в Златоград, на която присъстваха и много миньори от областта. "Ние заставаме зад  Европа, която трябва да бъде справедлива и равноправна към всяка една държава, към всеки един регион. Не приемаме нито Европа на две скорости, нито България да бъде третирана, като че все едно е приета по милост в ЕС", категоричен бе той. Станишев подчерта, че гражданите на Златоград също са толкова европейци, със същите права, както и хората в Германия, Франция и Испания и трябва да научим мнозина в Европа да се отнасят справедливо към България. "Най-добрата гаранция за България това са социалистите, защото са се доказали като отношение към страната ни", заяви соцлидерът.  Домакините му припомниха, че по времето, когато е бил премиер за развитието на региона са били осигурени 200 млн.лв.

По думите на Станишев гласуването е като договор -  една партия поема ангажименти, а хората правят избора. "Ние можем да изпълним нашата част от договора, само ако имаме подкрепата на хората", добави той.

Лидерът на БСП подчерта важността на рудодобива за региона. Той е категоричен, че ще се направи всичко необходимо за развитието на отрасъла. В същото време изтъкна, че ще очаква от бизнеса да бъде социално отговорен. Той припомни, че за област Смолян за тази година са отпуснати 18 млн. лв. от правителството.