Сергей Станишев: Искаме в ЕС всеки да намира перспектива

Май 21, 2014 Новини БСП 0 1012

Ние социалистите искаме в ЕС всеки да намира перспектива

Ние социалистите искаме в ЕС всеки да намира перспектива. Не просто мечти, а реален шанс за работа, доходи и достоен живот. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на митинг-концерт в Пазарджик. "Искам да ви виждам в тази кампания със самочувствие и високо вдигната глава, защото подкрепяте партията, която се бори за нова справедлива и социална Европа", каза още той.

Концертът започна с националния химн в изпълнение на Георги Христов. За да подкрепят своя лидер и листата на КБ, в Пазарджик дойдоха над 2 хил. членове и симпатизанти на БСП от цялата област. Сред присъстващите бяха и народните представители от ПГ на КБ Георги Мърков, Лазар Попов и Йордан Младенов, областният председател на БСП Пазарджик Георги Петърнейчев, зам.-областният управител на област Пазарджик Диана Варникова и кметовете на Велинград - Иван Лебанов, Стрелча - Иван Евстатиев, Пещера - Георги Козарев, на Брацигово - Васил Гюлеметов, Септември -Петър Бошев и общ. Батак - Петър Паунов.

Илияна Йотова: Искаме Европа с лице, с характер, пълна с живот

Амбицирани сме повече от всякога на 25 май да чуем най-хубавото изречение – Българската социалистическа партия спечели изборите за Европейски парламент. С тези думи и наричайки хората победители, кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова се обърна към събралото се множество. Според нея Европа днес е пред много тежък избор и БСП не иска високоплатените чиновници, а хора, които поемат отговорност за всички европейски граждани. „Стига вече замразени доходи и пенсии, стига вече геноцид. Искаме лява Европа. Искаме онази Европа, за която са мечтали създателите й, за повече мир, развитие, благоденствие - сякаш тези думи изгубиха значението си в последно време, но ние социалистите искаме да си ги върнем", категорична беше Илияна Йотова. Тя подчерта, че така както преди една година партията е поела ангажимента, че ще върне държавата  на хората и го прави стъпка по стъпка, защото хората стоят зад БСП. По нейните думи хората в страната искат да бъдат чути и затова Коалиция за България е направила кампания, в която са изминати хиляди километри, за да бъдат чути съветите и въпросите на хората. „Искаме Европа с лице, с характер, пълна с живот. Искаме и сме длъжни на нашите приятели социалисти от цяла Европа да извадим и последния глас, защото ще стане сигурно така, че решаващият мандат за победата на европейските социалисти да дойде именно от България”, прогнозира Илияна Йотова.