Янаки Стоилов: Успех на БСП на евровота ще помогне за решаването на национални задачи

Май 21, 2014 ХАСКОВО Новини БСП 0 1173

Резултатите от изборите за Европейски парламент на 25 май ще изиграят важна роля за решаването на много национални задачи

Резултатите от изборите за Европейски парламент на 25 май ще изиграят важна роля за решаването на много национални задачи. Затова е добре БСП да бъде първа политическа сила на вота. Това заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на БСП, по време на среща с обществеността в Димитровград и Хасково. Той допълни, че сред проблемите, които Коалиция за България се надява да разреши с помощта на Евросъюза, е осигуряването на трайна заетост като последица от понижаването на нивото на безработица. „На дневен ред е и реиндустриализацията на страната. Програмата за нея е вече готова. При обсъждането й са се включили и водещи международни институции, взети са предвид нуждите на отделните региони и се залага на значими вътрешни и външни инвестиции“, поясни Стоилов.

По неговите думи развитието на земеделието е другата кардинално важна национална задача. „В този сектор ще се залага на гъвкаво разпределение за евросубсидиите, които трябва да стигнат до средните и дребните производители. Ще се разчита и на развитието на енергетиката, а част от нейното бъдеще е проектът „Южен поток", каза народният представител. Според него във външната си политика България трябва да се стреми към диалог и да се противопоставя на прибързаното налагане на санкции. „Приобщаването ни към шенгенското пространство също трябва да е национален приоритет. Решаването на всички тези задачи безспорно ще бъде улеснено, ако родните избраници за Брюксел са част от едно мнозинство на ПЕС в Европарламента“, обясни зам.-председателят на БСП.

„Успех на БСП на евровота ще е гаранция за политическа стабилност в страната и ще осигури подходящи условия за стартирането на лява реформа в основните сектори“, заключи Янаки Стоилов.

На събитието присъстваше и депутатът от ПГ на КБ Смиляна Нитова.