Илияна Йотова: Българските граждани не желаят избори, искат доходи, предсказуема политика и развитие

Май 16, 2014 ТЪРГОВИЩЕ Новини БСП 0 1276

Не позволявайте на никой да ви отнема правото на вот, да ви заплашва, че ще ви отнеме работата, ако не гласувате “правилно”

Не позволявайте на никой да ви отнема правото на вот, да ви заплашва, че ще ви отнеме работата, ако не гласувате “правилно”. Така кандидатът за евродепутат Илияна Йотова откри концерта на група Грамофон на градския площад в гр. Попово пред стотици хора. “Недопустимо е да се използва какъвто и да е натиск, санкции и заплахи, или икономически стимули, за да се повлияе на вота. Не позволявайте да ви отнемат свободата. Много права ни бяха отнети, остана ни правото на свободен избор. Нека да го защитим”, призова кандидатът.  

На срещата, която се проведе преди концерта, с над триста симпатизанти и членове на БСП-Попово, въпросите към Илияна Йотова бяха в голямата си част за европейските политики. “Трябва да има промяна за България и за Европа, след 25 май, а това може да стане само, ако социалистите в ЕП сме мнозинство. Европа не е далеч, ние сме част от Европа и за това в Брюксел трябва да знаем кой прави законите и чии интереси защитава”, категорична бе Йотова. Тя даде примери за това как заради тясно партийни пристрастия, представителите на ГЕРБ са гласували многократно срещу националния интерес на страната ни. “Последният пример е най-показателен. Докато колегите ни социалисти от други държави гласуваха “въздържали се” за "Южен поток", сънародниците ни от ПП ГЕРБ гласуваха “против”. За това е много важно, въпреки че Европа ни се струва далеч, да си направим сметката на 25 май, кого точно изпращаме в ЕП”, каза още тя.  

Илияна Йотова даде редица примери за това до какво доведе управлението на десните сили в Европа – двоен ръст на безработица, стотици затворени предприятия, античовешка политика към жените и майките. “Скъпи приятели, това е политика, която пита “защо ви е държава, когато пазарът регулира всичко”, заяви Йотова. По думите й няма как пазарът да регулира образованието, здравеопазването и частните интереси на корпорациите и банките да определят социалната ни политика. Тя бе категорична, че социалистите имат решения за всички тези проблеми, но са били блокирани до момента от десните сили, защото според тях доходите, пенсиите на родители ни са излишни харчове.

 “Г-жо Йотова, Вие и съпартийците Ви, сте единствените български политици, които се поинтересуваха от нашето мнение, това на обикновените хора и ни питате дали имаме въпроси към Вас”, коментира млада жена в залата. “Когато ГЕРБ бяха тук, се опитахме да зададем въпрос на Цветанов, но не ни дадоха думата. Те не се интересуват от мнението на хората”, споделиха присъстващите

“Победата на КБ на тези избори ще даде сигурност за управлението на правителството на Орешарски. Резултатът от многобройните срещи с хората казва, че българските граждани не желаят избори, искат доходи, предсказуема политика и развитие. За нас мнението на хората е най-важно, за разлика от политическите ни опоненти, които вместо с кампания, се занимават с политически сметки и задкулисни договорки”,  заключи Илияна Йотова.